Vegan Köfte

Köfte is een Turkse gerecht. Oorspronkelijk wordt deze gerecht uit rundergehakt gemaakt, maar zoals alle andere Turkse gerechten, die ik graag at, probeer ik Vegan te maken, daarmee ik van al de lekkere Turkse gerechten nog kan smullen 🙂 Natuurlijk zou het nooit zo lekker smaken als de origineel versie, maar deze is ook verrukkelijk lekker 🙂

INGREDIËNTEN

2 – 4 porties ( als hoofdgerecht is het 2 porties, en als bijgerecht is het 4 porties )

  • 330 g Tofu
  • 40 g naturel Vegan Eiwitpoeder  of gewoon Paneermeel
  • 45 g Lente Uitjes
  • 8 – 10 g verse Knoflook Teentjes
  • 30 g verse Platte Peterselie
  • 4 g Turkse Pulbiber of pittige Paprikapoeder
  • 3 g gemalen Komijnzaad Poeder
  • Zout & Pepper naar Smaak
  • 10 g Olijfolie , om erin te bakken

BEREIDING

Laat de vocht uit de Tofu goed uitlekken, indien je deze tussen paar bladen keukenpapier uitperst. Met hulp van een blender kan jij nu de tofu heel fijn pureren/mixen. Doe de Tofu puree in een kom.

Snij nu de lente uitjes in fijne ringetje en hak de peterselie fijn. Pers der knoflook tenen met hulp van een knoflookpers.

Voeg nu de kleingehakt kruiden en knoflook toe aan de tofu. Breng op smaak met pulbiber, komijnzaad, Zout & Pepper. Roer nu alles goed door elkaar en schep de eiwitpoeder of meel erbij. Kneed alles met de handen tot een samenhangend tofumengsel.

Form nu uit de mengel dikke vinger lange “mini worstjes” net als op de foto.

Verhit in een antibak pan de olijfolie en bak de köfte’s ca. 3 – 5 minuten van allen kanten goud bruin.

Bekleed een bak blik met bakpapier en zet de gebakken köfte’s erop.

Verwarm de bakoven op 200 graden en bak de köfte’s nog 15 minuten gaar.

Haal de köfte’s uit de bakoven en dien op, hoe jij ze wilt opdienen. Hier een bijvoorbeeld, hoe ik ze het liefst eet: met verse sla, uien ringen, sla bladen, wrap en selfmade Soja-Tzatziki

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor 14 Köfte’s (met eiwitpoeder) : 717 C, 15.7 g KH, 82 g E, 34.1 Vet en 4.7 g Vezel, 2.2 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 stuks ( zonder garnering ) : 179 C, 3.9 g KH, 20.5 g E, 8.5 g Vet en 0.7 g Vezel, 0.6 g suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *