Vegan Donau Welle – typisch Duits gebak

Dit gebak is bij een Duitse meester bakkerij niet te missen. De laatste laag is een chocolade laag, welk met golven decoreert wordt. Deze zullen de golven van de Donau- reveer weer geven. En in vergelijk met andere taarten wordt deze niet in punten, maar in rechthoeken serveert. En wees allert, alle lekkere taarten zijn calorierijk 😉 Nu wilde ik deze natuurlijk  in een vegan jasje stoppen. Hier het recept:

 INGREDIËNTEN

een bakblik met hoge rand ( 38 x 45 cm ) 25 – 30 stuks of meer

voor de creme:

  • 2 pakjes Vanille-pudding-poeder

  • 700 ml ongezoet Sojamelk of andere plantaardig melk
  • 120 g Erythritol of ander Zoetmiddel
  • 200 g Vegan boter

voor de deeg:

  • 2 glazen of blikjes zure kersen ( 720 g )
  • 550 g glutenvrij meel van Schär of ander meel
  • 300 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel
  • 1 pakje Vanillesuiker
  • 16 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 200 ml MCT-Olie of ander neutral smakend bakolie
  • 350 ml koud Sparood of ander water met koolzuur
  • 30 g Cacao Poeder
  • 10 ml Unsweeted Sojamelk of ander plantaardig melk

voor de chocolade glazuur:

  • 250 g vegan chokolade
  • 10 g kokosolie
  • ( als jij de glazuur iets smuiger wilt maken, voeg dan nog iets sojamelk 50 ml erbij, dan laat zich de taart beter snijden )

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 grad ( hetelucht ).

Ik begin altijd met de creme, daarmee deze al kan goed afkoelen.

Bereid de puddingcreme net als op de verpakking aangegeven in een steelpannetje. Op het laatst de vegan boter toevoegen en goed laten smelten. Blijf roeren !!! om klompjes te voorkomen.

Dek als laats de puddingcreme met vershoudfolie, daarmee geen droge korst ontstaat. Zet opzij en laat goed afkoelen.

Giet de kersen in een afgiet af, en laat goed uitlekken.

Doe alle droge ingrediënten in een kom, en roer alles met een lepel goed door elkaar.

Giet nu de olie en de water met koolzuur in de kom erbij en roer met een mixer tot een glad beslag.

Giet 2/3 van de deeg in de bakblik met de hoge rand. ( ik heb deze goed met olie besmeerd en extra bakpapier gebruikt ). En bewaar de rest van 1/3 in de kom.

Voeg nu de cacao poeder in de kom met de resterende deeg, giet iets plantaardige melk erbij en mix tot een egaal cacao beslag.

Giet nu deze cacao beslag over de witte beslag in de bakblik. Hiernaar kan jij de uitgelekte kersen over de cacao laag verdelen.

Bak de cake nu gedurende 30 tot 35 minuten in de bakoven ( 180 graden hete lucht. Als de cake klaar is, uit de bakoven nemen en heel goed laten afkoelen.

Als de cake heel goed afgekoeld is, neem jij de vanillecreme. Verwijder de folie en roer goed glad, giet nu de vanillecreme over de goed afgekoelde cake. Verdeel de creme zo over de cake, tot de cace compleet met de creme afgedekt is.

Nu kan jij de chocolade in een pan laten smelten met de andere ingrediënten erbij. Het liefst doe jij dat au bain- marie.

Giet nu de glazuur op de cake. Laat deze even heel kort afkoelen. Probeer met een vork golf achtige lijnen te trekken en laat dan de taart 4 – 6 uur opstijven. Het liefst laat je de taart een nacht in de koelkast.

Als je cake/taart is heel goed afgekoeld, kan jij dan in vierkante stukken snijden. Ik had hier in 20 stukken gesneden, maar deze waren toch nog te groot, zo dat ik deze eigenlijk nog een keer door het midden heb gesneden :-), dus alles bij elkaar waren het 40 stuks 😉

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele taart : 7781 C, 1103.9 g KH, 72.6 g E, 519.9 g Vet en 27.6 g Vezel, 174.2 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 van 30 stuks: 259 C, 36.8 g KH, 2.6 g E, 17.3 g Vet en 0.9 g Vezel, 5.8 g Suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *