Deze ontbijt koek is niet zo smeuïg en plakkerig, als die wij kennen uit de supermarkt. Ik hou niet zo van klef koekjes, dus is deze is aan de "droge" kant als normaal. En ook is deze zeker niet zo zoet, maar dat kan jij natuurlijk nog altijd zelf bepalen, hoe zoet jij hem wil hebben ;-)
Ingrediënten
- 200 g Havermeel
- 200 g Boekweitmeel
- 300 ml Unsweeted Sojamelk
- 10 g Wijnsteenbakpoeder
- 10 g Speculaas Kruiden
- 65 g Dadel Stroop ( of meer of ander Zoetmiddel )
- Schuitje Citroensap
- snuifje Zout
BEREIDING
Verwarm de bakoven of 180 graden. Doe alle ingrediënten in een mixer en maak er een plakkerig deeg van en giet het in een silicone bakblik ( of in een vorm, die van tevoren is ingesmeerd met kokosolie, of met bakpapier belegd ).
Doe de bakblik in de bakoven en laat 45 - 55 minuten in de bakoven, afhankelijk hoe klef jij hem wil hebben. Hoe korter de koek in de oven blijft , hoe meer die klef wordt. Ik laat hem 55 minuten, omdat ik de koek graag stevig wil hebben. Laat de koek afkoelen, snij deze in plakken en bewaar in een doosje in de koelkast. Ik kan helaas niet zeggen, hoe lang deze houdbaar is, bij ons gaan de 12 plakken binnen 2 -3 dagen op ;-)
Voedingswaarde voor de hele cake: 1686 C, 342.3 KH, 43.6 g E, 17.7 g Vet en 2.5 Vezel
Voedingswaarde voor 1 plak van 12 plakken: 140.5 C, 28.5 KH, 3.6 g E, 1.5 g Vet en 0.2 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *