Vegan Caesar’s Salad

INGREDIËNTEN

2 porties:

Tofu  + Marinade:

  • 250 g Tofu Naturel
  • 1/2 TL Uienpoeder
  • 1/2 TL Knoflookpoeder
  • 1/2 TL gedroogd Tijm
  • 1/2 TL Paprika Poeder
  • 1/2 TL Kurkuma
  • 1/2 TL gedroogd Peterselie
  • 1/2 TL gedroogd Salieblad
  • ( waroom deze Kruiden? Omdat deze mijn favoriete zijn 😉 )

Dressing:

  • 10 ml Olijfolie
  • 25 g zelfgemaakte Mayonaise =Veganaise  ( of ander vegan Moyonaise )
  • 15 ml Appelcider Azijn
  • 25 g Edelgistvlokken
  • ( naar smaak Zout & Peper, maar hoef niet, omdat de Tofu goed gekruid is )

Sla:

  • 100 g Romeinse Sla of Little Gem
  • 30 g ongebrand en ongezouten Walnoten
  • 1/2 Avocado geschild en zonder pit ( 75 g )

BEREIDING

Doe alle kruiden voor de Tofu-Marinade in een blender en laat goed mixen, zo dat jij een egaal kruidenmix hebt.

Snij de Tofu in kleine blokken ( of kleine driehoeken net als ik het doe ) en laat met de kruiden mix in een pan met een schuitje water opkoken, tot de vocht is opgenomen. Roerbak de Tofu nog door, tot deze een goede goud-bruine kleur heeft en iets knapperiger wordt. Als de Tofu klaar is, laat deze afkoelen.

Maak ook de dressing met alle ingrediënten klaar, indien jij deze in een kommetje goed opklopt.

Was de sla bladen en laat goed uitlekken. Snij of pluk de bladen in grote stukken en doe deze in een kom. Snij de avocado in kleine blokken en voeg bij. Hak de walnoten en voeg deze mee bij in de kom. Voeg ook nu de roerbakken Tofu erbij en vermeng alles met de dressing goed door elkaar. Wat voor een smaak op de tong 😉 Heerlijk lekker 🙂

 

Voedingswaarde voor 2 porties: 914 C, 33.5 g KH, 22.1 g E, 69.2 g Vet en 6.4 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie: 457 C, 16.8 g KH, 11.1 g E, 34.6 g Vet en 3.2 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *