Tofu Schotel met Spinazie en Champignons

Ingrediënten

2 – 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht )

  • 400 g gerookt Tofu
  • 12 ml Olijfolie
  • 90 g Ui ( geschild )
  • 400 g Kastanje Champignons
  • 2 Tenen Knoflook ( 6 g )
  • 1 verse rode Chili Peper ( 1 g )
  • 500 g verse  gewassen Bladspinazie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( optimaal ter decoratie : 10 g Edelgistvlokken en 10 g Amandelschafsel )

BEREIDING

Verwarm in een grote pan de olijfolie en brokkel de tofu erin en roerbak de tofu, tot die iets knapperig en bruin word. Dit duurt zo een kleine 10 – 15 minuutjes. Roer af en toe goed door.

In de tussentijd kan jij de ui in blokjes, de champignons in plakken snijden. Hak de knoflook en chili peper fijn.

Als de tofu goed roerbakken is, voeg eerst de ui blokjes erbij en fruit kort mee. Voeg nu de champignons, de knoflook en peper erbij en roer alles goed door elkaar. Roer bak het geheel, tot de champignons een mooie bruine kleur krijgen.

Nu kan jij de spinazie portie voor portie erbij voegen en op een laag pitje laten slinken. Roer af en toe voorzichtig door. Doe deze stap, tot alle spinazie in de pan is geslonken. Zet de fornuis uit. De rest hitte is voldoende, om de spinazie te garen. Voeg nu naar smaak zout en peper erbij, roer alles nog een keer voorzichtig om, en klaar is een heerlijk voedzaam maaltijd 🙂

Nou is het aan jou, hoe jij dit gerecht wil nuttigen 🙂 Jij kan het met brood of rijst wafel als lunch eten, of jij dient het op als topping voor een heerlijk rijst of pasta.

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele gerecht : 961 C, 27.1 g KH, 90.9 g E, 51 g Vet en 11.9 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 :  240 C, 6.8 g KH, 22.7 g E, 12.8 g Vet en 2.8 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *