Sojaburger met “Portobello-Broodjes”

INGREDIËNTEN

ca. 6 stuks:

  • 220 g Havermout Vlokjes                                                                                             
  • 100 g Soja Vlokken
  • 15 g Lijnzaad
  • 5 g Cajun Kruiden
  • 10 g Sesamzaden
  • 3 g Uienpoeder
  • 2 g Knoflook Poeder
  • Kruiden naar smaak ( Italiaanse kruiden, Komijn, Tijm, Peterselie )
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 600 ml Heet Water
  • 12  Portobello Paddestoelen ( Per Burger 2 stuks )

om de belegen:

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden. Vermeng in een grote kom alle ingrediënten met elkaar en roer goed door. Overgiet met de heet water, vermeng goed door en laat ca. 15 – 20 minuten afgedekt op de aanrecht even rusten.

Maak er 6 grote burgers van en zet op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de burgers eerst 20 minuten. Draai de burgers om en bak verder 20 minuten. Haal de burgers uit de bakoven en laat buiten de bakoven iets afkoelen.

Was de portebellos en verwijder de stammetjes, zodat jij een rechte overvlakte hebt. Zet de portebellos met de ronde kant op een bakblik en laat deze even 20 – 25 minuten bij 180 graden garen. Haal de portebellos uit de bakoven en giet de kook water uit de portbello’ s , wat is ontstaan waar de stammetje verwijdert was.

Neem nu een portbello en leg deze met de ronde kant op een bord. Doe er iets saus erop, dan een plakje tomaat, komkommer, een soja burger, ui plakken, iets saus en dan nog een portbello, maar nu met de rechte kant, zodat jij een Burger hebt. Prik er een Saté stokje doorheen en klaar is de burger, om ervan te smullen 🙂

Tip: Ik serveer alles apart, zodat iedereen zijn eigen Burger zelf naar believen kan voorbereiden 🙂

Voedingswaarde voor 6 stuk zonder sausjes: 1636 C, 220.7 g KH, 98 g E, 48.6 g Vet en 52.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 Burger zonder sausjes: 273 C, 36.8 g KH, 16.3 g E, 8.1 g Vet en 8.8 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *