MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Snijbiet Soep

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

4 - 6 porties:
  • 1 Bund Snijbiet ca. 500 g
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 2 Tenen verse Knoflook ( 8 g )
  • 100 g Basmati Rijst
  • 1 g Kurkuma Poeder
  • 1 g Koriander Poeder
  • 1 Blokje Groente Bouillon
  • 1 liter Water
  • Zout & Peper
  • 100 ml Soja Cuisine Light

BEREIDING

Snij de snijbiet bladeren in fijne plakken en de stengel in fijne blokjes. Was deze goed onder lopend water goed af, zodat er geen sand korrels meer te zien zijn. Laat goed uitlekken. Snij de ui in fijne kleine blokjes. Hak de knoflook heel fijn. Was de rijst goed af en laat uitlekken. Doe de snijbiet, de ui en de knoflook in een grote pan en fruit deze en blijf goed roeren. Voeg nu de rijst, de water, bouillon, kruiden en zout & peper ertoe en roer alles goed door elkaar en laat even opkoken. Als de water is opgekookt, doe de deksel van de pan erop en laat de pan op een zacht vuurtjes gedurende 25 minuten pruttelen. img-3392.jpgimg-3393-e1501150639448.jpgimg-3394-e1501150658899.jpg Als de soep klaar is, even nog de soja cuisine toevoegen en goed roeren en eventueel op smaak brengen met zout & peper. Tip: Deze soep is ook als risotto de volgende dag nog heerlijk lekker. Laat de soep nog een keer langzaam 10 - 15 minuten pruttelen en tadaaaa: klaar is een risotto met snijbiet ;-) Voedingswaarde voor de hele soep: 360 C, 68.1 g KH, 14.4 g E, 5.4 g Vet en 12 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten