Schorseneer uit Oven

Deze groente is een van de “vergeten” groenten. Wil je meer over deze groente weten, dan kan jij op mijn link meer erover lezen…..

Ingrediënten

4  porties :

  • 1 kg Schorseneren ( Geschrappt ca. 800 g )
  • Schuitje Azijn & Water
  • 2 EL = 15 ml Citroensap
  • 2 EL = 12 ml Olijfolie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 1 g Rode Paprika Poeder1
  • 1 EL Cranberry Saus uit mijn recepten of 2 EL Marmelade & Scheutje Water
  • 40 g Granaatappel Pitjes
  • 5 g verse Platte Peterselie

BEREIDING

Schorseneren worden niet schoon verkoopt. Dat betekend, dat er nog heel veel aarde op de groente is. Daarom moet deze goed onder lopend water schoon gemaakt worden, tot alle alle weg is. Je kan de groente met een dunschiller schillen, of met een metaal spons onder lopend water afwassen.

Maar je kan ook de schorseneer met een groente mes schrappen. Maar gebruik er handschoenen erbij, omdat de schorseneer een plakkerige melksap heeft, die zowel aan de handen en mes plakt, als ook je vingers en de mes bruin kleurt.

Meng in een kom azijn water. Schil de schorseneren en snij deze in twee helften en leg deze in de azijn water, daarmee deze niet geel bruin kleuren.


Als alle schorseneren geschild zijn, giet de kom af en was de schorseneer nog een keer onder lopend water, daarmee de azijn smaakt verdwijnt.

Verwarm de bakoven op 200 graden boven en onder hitte ( geen hete lucht !!! ) Bekleed een bakblik met bakpapier. Meng in een ander kom de citroensap, olijfolie, zout & peper en de paprikapoeder.

Snij de schorseneren in de lengde in tweeën, leg deze op de bakblik en besmeer deze met de citroensap-olijfolie-mengsel.

Bak de schorseneren gedurende 15 minuten. Haal deze eruit en besmeer deze nu met de cranberry saus of met water verdunde marmelade en bak deze nog 5 minuten gaar.

Hak ondertussen de peterselie fijn. Als de schorseneren gaar zijn, haal de bakblik uit de oven en strooi er de peterselie en de granaatappel pitjes erover. Dien het meteen warm op. Deze gerecht past perfect met aardappelen en heeft een feestelijk optiek. Dus past dit gerecht ook heel mooi bij de Kerstdiner……

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele bakblik: 855 C, 169.5 g KH,  27.7 g E,  13.5 g Vet en 28.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 porties: 214 C, 42.4 g KH, 6.9 g E, 3.4 g Vet, 7.2 g Vezel

Schreibe einen Kommentar