Roerbakken Cavolo Nero = Zwarte Kool

Cavolo What ❓ Had ik ook nooit van tevoren iets over gehoord. Ik was net als elke vrijdag bij de biologische natuurvoedingswinkeltje bij mij om de hoek bij Vlierstee in Vierpolders. Hier kom ik heel graag heen, omdat jij hier nog persoonlijk wordt geholpen. Ik probeer graag nieuwe producten uit. Nu kwam ik dit product tegen en naam het mee en vraagt ernaar, wat het was. Ik kreeg de antwoord, dat het ZWARTE KOOL was, ook palm kool genoemd. Thuis aangekomen ging ik het meteen googelen 🙂 🙂 Ik kwam heel veel recepten tegen, toch ging ik het op mijn manier toebereiden. Of het lukte ? of niet…. En hier de lekker resultaat 🙂

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 120 – 200 g Zwarte Kool                                               
  • 15 ml Olijfolie
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 2 Tenen Knoflook ( 8 g )
  • Handvol Bosuitjes in Ringen gesneden ( 15 g )
  • 6 Honingtomaten ( 80 g )
  • Edelgistvlokken ( 10 g )
  • 100 ml Water
  • Zout & Peper naar smaak

 

BEREIDING

Snij de kool in heel fijne repen en was onder lopend water en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de kool hierin.

Voeg naar 5 minuten de bosui, de honingtomaten, zout en peper met water ertoe en laat ongeveer op een zacht vuurtje met de deksel erop 30 minuten pruttelen.

Voeg als laats nog de Edelgistvlokken toe, roer goed door elkaar en laat even nog 5 minuten mee pruttelen. Klaar is de roerbakken palmkool, om opgediend te worden.

Tip: Jij kan het ook als bijlaag met pasta opdienen.

 

Voedingswaarde: 271 C, 26 g KH, 10 g E, 14.8 g Vet en 9.7 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *