Rodekool Peer Salade

Rodekool salades zijn meestaal met appelen. Ik had rode kool maar geen appel, maar peer in de koelkast. Dus dacht ik, gewoon doen Nora, probeer gewoon uit…. Nou en hier is die dan de recept:

INGREDIËNTEN

1 portie:

  • 200 g Rodekool in dunne langwerpige Strepen gesneden
  • 1 Peer zonder Klokhuis met Schil ( 130 g )
  • 10 ml Appelazijn
  • 7 ml Walnootolie
  • 5 g Mosterd
  • 10 ml Water
  • 10 ml Dadel Stroop
  • naar Smaak Zout en Peper
  • 10 g klein gehakte Walnoten

BEREIDING

Maak eerst de dressing. Vermeng kloppend hiervoor in een kom de appelazijn, walnoot olie, mosterd, zout, peper en de water. Was de peer in snij in dunne plakken. Doe de rode kool in een kom en vermeng goed met de dressing. Decoreer de salade met de peer plakken en de walnoten. Als laatst giet jij decoratief de dadel stroop over de sla. Klaar is lekkere sla 😉

Voedingswaarde: 290 C, 43 g KH, 5.2 g E, 13.6 g Vet en 9.1 g Vezel

Schreibe einen Kommentar