Portobellos kan men verschillend voorbereiden. Er zijn zooooooooooooo veeeeeeeel mogelijkheden, om deze te vullen. Ik ga zeker nog een paar recepten maken met portobello. Deze zou niet de eerste en de laatste zijn ;-) Ik gebruik portobellos ook vaak als "broodje" vervanger. Deze vind je hier op
deze recept:
INGREDIËNTEN
2 porties:
- 2 Portobellos ( ca. 185 g samen )
- 150 g Broccoli Roosjes ( niet kant en klaar uit zak of blik !!! )
- 150 g Bloemkool Roosjes ( niet kant en klaar uit zak of blik !!! )
- 1 blokje Groente Bouillon
- 60 g Ui
- 5 g verse Knoflook
- 10 ml Olijfolie
- Zout en Peper naar Smaak
- snuifje Nootmuskaat
- 3 g Edelgistvlokken voor het bakken
BEREIDING
Was de bloemkool en broccoli roosjes en laat in een pan met voldoende water en de bouillon blokje gedurende 20 minuten koken.
Boon de portobellos schoon en verwijder de steeltjes. Snij de ui, de knoflook en de steeltjes van de portobellos in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit de ui met de knoflook en de steeltjes, tot deze een bruine kleur krijgen.
Als de groente gaar is, giet de water er af en laat de groente in een afgiet goed uitlekken. Doe nu de groente en de ui-mengsel in een keukenmachine. Voeg alle kruiden naar smaak toe en laat alles tot een puree vermengen.
Doe de groente puree in een spuitzak als jij er een bezit, hoef niet perse.
Verwarm de bakoven op 200 graden. Plaats de portobellos in een met bakpapier bekleed ovenschaal en vul deze met de vulling, als word jij slagroom op een taart doen.
Doe er nog iets edelgist vlokken op de portobellos en laat in de bakoven gedurende 25 - 30 minuten. De gevulde portobellos kan jij als bijgerecht eten, maar jij kan het ook als hoofdgerecht nemen met een lekker
vullende salade uit mijn recepten....
Voedingswaarde voor een gevulde portobello: 146 C, 17.9 g KH, 7.2 g E, 5.9 g Vet en 6.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *