MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vegan Mol Muffins

Desserts Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Nou de naam van deze cake is heel spontaan ontstaan, toen de muffins uit de oven kwamen. Ze zagen uit, als was een mol in de tuin bezig :-) :-) :-)

INGREDIËNTEN

14 Muffins
  • 230 g Speltvolkorenmeel of ander Meel
  • 100 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel
  • 30 g Vegan Protein Poeder ( kan ook door de speltmeel vervangen worden )
  • 16 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 4 g Baking Soda
  • 35 g Cacao Poeder
  • 5 g Kaneel
  • 200 g Appelmoes of Appelpuree zonder suiker
  • 15 ml Appelzijn
  • 400 g Courgette
  • 80 g Witte Chocolade ( Ik naam een Rice Milk Choclate )
  •        
BEREIDING Verwarm de bakoven op 180 grad ( hetelucht ). Doe alle droge ingrediënten in een kom. Hak de witte chocolade in kleine stukken en vermeng deze mee in de kom. Meng alles goed door elkaar. img-2503-scaled.jpegimg-2504-scaled.jpeg Was en snij de courgette in kleine stukken. Laat deze met de appelpuree en de appelazijn samen in een blender tot een smeuïg mengsel mixen. img-2505-scaled.jpegimg-2506-scaled.jpeg Giet nu de natte ingrediënten over de droge ingrediënten erbij en vermeng alles tot een mooie beslag. img-2507-scaled.jpegimg-2508-scaled-e1644396910908.jpeg Vul de beslag met hulp van een grote lepel in een silicone muffin blik en laat de muffins gedurende 50 minuten in bakoven. Laat de muffins afkoelen en dien op met een lepeltje Soja Kwark of Chocolade Saus.....Of je kan niet weerstaan als ik, en eet ze nog warm ;-) 723a5b83-54e7-4858-bb30-7805809454ab.jpegimg-2516-scaled.jpeg EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor het hele muffins : 1738 C, 348.7 g KH, 66 g E, 44.6 g Vet en 20.7 g Vezel,  Voedingswaarde voor 1 muffin van 14 : 124 C, 24.9 g KH, 4.7 g E, 3.2 g Vet en 1.5 g Vezel, 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten