Nou de naam van deze cake is heel spontaan ontstaan, toen de muffins uit de oven kwamen. Ze zagen uit, als was een mol in de tuin bezig :-) :-) :-)
INGREDIËNTEN
14 Muffins
- 230 g Speltvolkorenmeel of ander Meel
- 100 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel
- 30 g Vegan Protein Poeder ( kan ook door de speltmeel vervangen worden )
- 16 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
- 4 g Baking Soda
- 35 g Cacao Poeder
- 5 g Kaneel
- 200 g Appelmoes of Appelpuree zonder suiker
- 15 ml Appelzijn
- 400 g Courgette
- 80 g Witte Chocolade ( Ik naam een Rice Milk Choclate )
-
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 grad ( hetelucht ).
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Hak de witte chocolade in kleine stukken en vermeng deze mee in de kom. Meng alles goed door elkaar.
Was en snij de courgette in kleine stukken. Laat deze met de appelpuree en de appelazijn samen in een blender tot een smeuïg mengsel mixen.
Giet nu de natte ingrediënten over de droge ingrediënten erbij en vermeng alles tot een mooie beslag.
Vul de beslag met hulp van een grote lepel in een silicone muffin blik en laat de muffins gedurende 50 minuten in bakoven.
Laat de muffins afkoelen en dien op met een lepeltje Soja Kwark of Chocolade Saus.....Of je kan niet weerstaan als ik, en eet ze nog warm ;-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele muffins : 1738 C, 348.7 g KH, 66 g E, 44.6 g Vet en 20.7 g Vezel,
Voedingswaarde voor 1 muffin van 14 : 124 C, 24.9 g KH, 4.7 g E, 3.2 g Vet en 1.5 g Vezel,
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *