MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vijgen uit Oven

Hoofdgerechten / Bijgerechten Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

4 porties :
  • 4 Vijgen zonder Stengel ( hier in dit recept waren het 260 g )
  • 70 g Selfmade Vegan Kaas ( natuurlijk is de hoeveelheid afhankelijk van de grote van de vijgen )
  • 6 g Agave Stroop
  • 4 halve Walnoten ( ca. 10 g )

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 170 Graden ( hetelucht oven ) . Spoel die vijgen af en dep deze droog. Snij de stengels eraf. img-7933.jpgimg-7934.jpg Maak in de vijgen met hulp van je duim een holletje. Vul de vijgen met de selfmade vegan Kaas en zet de vijgen in een bakvorm. Giet nu de agave stroop over de vijgen en zet op elk vijg een halve walnoot. img-7936.jpgimg-7935.jpgimg-7937.jpgimg-7938.jpg Zet de vijgen nu gedurende 20 tot 25 minuten in de bakoven, tot de walnoot een mooie bruine kleur krijgt. Als jij wilt, kan jij de vijgen nog met iets rode bessen en gehakte walnoten opdienen, of met pistachenoten.

EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele recept : 288 C, 56.7 g KH, 4 g E, 8.4 g Vet en 8.4 g Vezel Voedingswaarde voor 1 gevulde vijg : 72 C, 14.2 g KH, 1 g E, 4.2 g Vet en 4.2 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten