INGREDIËNTEN
16 stuks:
- 2 kleine Boskop Appel ( zonder schil & klokhuis geraspt ca. 215 g )
- 50 g gedroogde Rozijnen
- 3 g Kaneel
- 1 EL Citroensap
- 1 Pot Kidneybonen ( uitgelekt ca. 215 g )
- 6 Medjool Dadels ontpit ( 135 g )
- 135 ml Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
- 200 g Glutenvrij Havermoutvlokken
- 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakpoeder )
- snufje Zout
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 170 graden ( hete lucht ). Giet de kidneybonen in een afgiet en spoel deze goed af onder lopend water. Dit is heel belangrijk, daarmee de blondies niet naar bonen smaken !!!
Schil de appel en verwijder de klokhuis. Rasp deze in een kom, en voeg de rozijnen, de kaneel en de citroensap er toe. Vermeng alles goed door elkaar, en zet de kom bij zij.
Ontpit de dadels en laat deze met de melk in een keuken machine goed klein hakken / vermengen. Voeg de havermeel, de bakpoeder en de snufje zout erbij en laat alles goed met elkaar vermengen. Let op, het kan zijn, dat de keuken machine moeilijk draait, want de deeg is heel plakkerig en dik tot nu toe.
Voeg de plakkerig deeg toe aan de kom met de appelmengsel en roer alles goed met elkaar. Giet de deeg in een vierkante silicone bakvorm ( of in een ingevet bakvorm ) en bak de blondie-cake bij 170 graden gedurende 45 minuten. Laat de cake goed afkoelen !!!!
Deze cake is heel erg smeuïg, omdat het een apple pie is. Snij de cake in 16 blondies en neem er eentje bij de thee of koffie. ( als het maar bij de ene blijft ;-) :-) )
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor 16 stuks : 1226 C, 255 g KH, 34 g E, 8.9 g Vet en 32.7 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk : 77 C, 15.9 g KH, 2.1 g E, 0.6 g Vet en 2 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *