MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Sushi-Salade

Salades
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Ik hou heel erg van sushi, maar soms ben ik te lui, om deze te maken. Dus heb ik nu een weg gevonden, hoe ik de smaak van sushi kan toveren, zonder uren in de keuken bezig te zijn. En deze salade is perfect op warme zomerse dagen, als ik geen trek heb in iets warms.

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 125 g Sushi rijst ongekookt ( ik naam biologische Basmatirijst, gaat ook heerlijk met deze of gewone rijst )
  • 1/2 Avocado ( zonder pit en schil ca. 75 g )
  • 1/2 Komkommer ( zonder pitten ca. 140 g )
  • 50 g Radijs
  • 60 g Bosuitjes in Ringen gesneden
  • 2 Nori Bladen ( 5 g )
voor de dressing:
  • 5 g verse Gember ( heel fijn gehakt )
  • 1 Teen geperst Knoflook ( 4 g )
  • 15 ml Sesamolie
  • 25 ml Tamari of Kikkoman Soja Saus
  • 10 ml Rijstazijn
  • (5 g Nigella en Sesamzaad ter deco, hoef niet perse )

BEREIDING

Kook de rijst "al dente" niet te gaar, daarmee de salade niet te plakkerig, maar lokker wordt. Als deze net gaar is, spoel het koud af en laat goed uitlekken. Was de radijs en snij in heel fijne plakken. Snij de komkommer doormidden en verwijder de pitten. Hiernaar snij ervan vinger lange dunne repen. Snij de avocado in kleine blokjes. Knip de nori bladen in heel fijne repen net als op de foto. img-2598.jpgimg-2599.jpgimg-2601.jpg Doe de rijs met alle ingrediënten in een kom. Maak nu de dressing, indien jij alle ingrediënten goed met elkaar opklopt. Giet deze over de rijst mengsel en roer voorzichtig goed door, tot de hele mengsel met de dressing goed vermengd is. Stel even nog in de koelkast en laat 1/2 uur rusten. Eet  smakelijk :-) Voedingswaarde voor de hele salade: 811 C, 114.8 g KH, 20.6 g E, 29.6 g Vet en 6 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 405.5 C, 57.4 g KH, 10.3 g E, 14.8 g Vet en 3 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten