Ingrediënten
16 plakken :
- 300 g geraspte Pastinaken ( zijn ca. 3 middelgrote geschilde Pastinaken )
- 250 g Glutenvrij Meel ( ik naam die van Schär )
- 160 g Erythritol
- 100 ml gesmolten Kokosolie ( of ander plantaardig Olie )
- 125 ml Sojamelk Unsweeted ( of ander plantaardig Melk )
- 120 g gedroogde Rozijnen
- 8 g Kaneelpoeder
- 4 g Baking Soda
- snufje Zout
- 100 ml Spa Rood Water
- 15 g Chiazaad
- 50 g grof gehakte Raw Walnoten ( of Pecan Noten )
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht oven ). Schil de pastinaken en rasp deze met hulp van een keukenapparaat.
Doe alle ingrediënten behalve de water, de chiazaad en de walnoten in een kom en mix tot een smeuïg samenhangend beslag.
Giet de spa rood erbij, voeg de chiazaad toe en vermeng alles met een lepel of een pannenlikker tot een zacht deeg. Voeg als laats de grof gehakte walnoten erbij en vermeng deze door de beslag.
Giet de deeg in een silicone cake blik of in muffin vormpjes. Laat de cake gedurende 40 - 50 minuten in de bakoven ( doe de priktest, want elke oven heeft een ander bak capaciteit ). Haal de cake uit de oven en laat eerst in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Nu kan jij de cake in zoveel plakken snijden, hoe jij wilt.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele cake : 2772 C, 495.3 KH, 34.9 g E, 137.3 g Vet en 35.3 Vezel
Voedingswaarde voor 1 plakje van 16 : 173 C, 31 KH, 2.2 g E, 8.9 g Vet en 2.2 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *