INGREDIËNTEN
4 porties:
- 200 g Boekweit
- 4 Kastanjechampignons ( ca. 160 )
- 1 Ui ( ca. 80 g )
- 12 ml Olijfolie
- 2 Tenen Knoflook ( ca. 10 g )
- 500 ml Groentebouillon
- Zout & Peper naar Smaak
- 1 - 2 Takken Oregano
- paar schijfjes Limoen of Citroen
- 1 Amandel of Hazelnoot per portie
BEREIDING
Spoel de boekweit onder lopend water goed af en laat goed uitlekken.
Schil de ui en snij in fijne blokjes. Was de champignons en snij in grote blokjes. Schil de knoflook en hak heel fijn.
Verwarm de olie in een pan en laat de ui paar minuutjes bakken en voeg de champignons erbij en een paar oregano blaadjes erbij. Bak het geheel zolang, tot dat de champignons goud bruin van kleur zijn.
Schep de boekweit erbij, roer alles goed en bak nog een 1 - 2 minuten. Giet de groentebouillon en de knoflook erbij en laat het geheel eerst opkoken en laat dan op een klein vuurtje zachtjes aan de kook. Laat de hele kook vocht intrekken. ( Ik maak altijd zelf groentebouillon en vries het in ;-) )
Dien de risotto op een bord en schaaf een hazelnoot of amandel ervoor en garneer met een schijfje Limoen.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 835 C, 160.7 KH, 25.1 g E, 8.6 g Vet, 7.6 g Vezel en 8.8 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 portie : 209 C, 40.2 g KH, 6.3 g E, 2.2 g Vet, 1.9 g Vezels en 2.2 g Suikers
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *