MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Spinazie Spread

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 glazen pot ca. 200 g:
  • 100 g Baby Spinazie gewassen
  • 100 g Zonnebloempitten
  • 1 Teen Knoflook ( ca. 4 g )
  • 5 g verse Platte Peterselie
  • 2 g Italiaanse Kruiden
  • 65 ml verse Citroensap
  • 50 - 100 ml Water
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en laat alles goed met elkaar mixen tot een egaal glad mengsel.  Schep de de smeuïge spread in een glazen pot met deksel. Deze is dan in de koelkast 5 - 7 dagen goed houdbaar. Geniet deze als saus bij de pasta, of als spread voor wraps, of gewoon op selfmade crackers en selfmade brood. Voedingswaarde voor 200 g: 635 C, 18.2 g KH, 24.7 g E, 52.4 g Vet en 1.3 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie=20 g=1 EL: 64 C, 1.8 g KH, 2.5 g E, 26.2 g Vet en 0.7 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten