In een vegan keuken is de humus haast niet meer weg te denken. Deze is heerlijk als smeersel bij een voorgerecht, bij een borrel hapje of iets verdund kan men deze ook heerlijk als dip genieten. Ik heb altijd humus in huis en dit basis recept kan altijd in een ander smaak getoverd worden. Ik heb deze keer een rode en pittige variant ervan gemaakt.
Ingrediënten voor de oorspronkelijke Humus
voor een glazen pot ca. 400 g
- 200 - 250 g Kikkererwten uit glazen / blik pot of zelf gekookt
- 90 g Tahin ( Sesampasta )
- 1 - 2 tenen versgeperste Knoflook
- 10 g Olijfolie
- 1 EL Citroensap
- 1 klein TL Zout
- 1 TL Gemalen Komijn
- en snuifje Zwarte Pepper
- en naar smaak hete Chilipeper
- 100 ml of meer Water
Dit is de oorspronkelijke ingrediënten voor de normale humus .
BEREIDING
Kikkererwten goed laten uitlekken en in een goede blender of mixer mit de rest van de ingrediënten laten mixen. De mengsel blijft graag aan de randen van de mixer plakken, dus af en toe mit een lepel de mengsel van de randen naar beneden drukken en verder mixen, tot een glad mengsel is ontstaan.
Deze heb ik dan in 2 porties gedeeld en 200 g ervan in de mixer gelaten en nu nog
- 5 g gedroogde Tomaten
- 60 g Tomatenpuree
- en naar Smaak extra veel chili peper
bijgevoegd. Nu alles even goed met elkaar laten mixen.
Smaken verschillen natuurlijk. Je kan nog extra zout of minder peper of juist meer peper toevoegen. It is up to you ;-)
Nu kan jij de red humus en de normale humus zamen opdienen of apart van elkaar nuttigen.
Eet Smakelijk !!!
Voedingswaarde voor de hele humus ( normaal) : 1554 C, 134.6 KH, 75.4 E, 68.6 g Vet en 45.9 g Vezel
Voedingswaarde voor de red humus ( ca. 250 g ) : 500 C, 33.9 KH, 19.3 E, 29.2 g Vet en 14.2 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *