INGREDIËNTEN
36 stuks:
- 9 Medjool Dadels ontpit ( ca. 200 g )
- 45 ml Citroensap
- 25 g Chia Zaad
- 45 g geraspte Kokos
- 200 g Appelpuree Ongezoet
- 40 ml Citroensap
- 140 g Havermoutvlokken
- 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
- 50 g Kokosolie op Kamertemperatuur
- 10 g Vanille Extract
- snufje Zout
- 80 g vegan Chokolade 75 %
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 150 graden. Vermeng in een kom de chiazaaden met de citroensap en zet op zij.
Doe de dadels, de appelpuree, de citroensap de kokosolie in en krachtige keukenblender en laat goed met elkaar vermengen.
Vermeng in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
Doe deze mengsel met de chiazaad mengsel mee in de keukenblender en laat het geheel goed met elkaar vermengen tot een egaal glad deeg.
Doe de deeg in een silicone bakbik. Ik naam een vierkante. Doe de bakblik in de bakoven en laat 30 tot 35 minuten bakken. Haal de cake eruit en laat goed afkoelen.
Smelt de chokolade au bain-marie en giet het over de de cake. Als de chocolade goed afgekoeld is, kan jij de cake in zoveel hapjes snijden, hoeveel jij wilt. Ik snee er 36 stuks eruit :-)
Voedingswaarde hele cake: 2529 C, 304 g KH, 36.4 g E, 131.4 g Vet en 33.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie ( van 36 stuks ) : 70 C, 8.4 g KH, 9.1 g E, 3.7 g Vet en 0.9 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *