INGREDIËNTEN
4 stuk ( 1 bakblik van 12 cm doorsnee ) :
- 50 g glutenvrij Havervlokken
- 50 g vegan Protein Powder met Apfelstrudel Smaak ( ik naam die van Nutri + )
- 4 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
- 2 g Kaneel
- 30 g Erythritol of ander Zoetmiddel
- 15 g Psyllium Vezels of Vlozzad
- 90 g Appelpuree
- 100 ml Unsweeted Sojamelk of ander plantaardig Melk
- 20 g Raw Walnoten of ander Noten
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 grad ( hetelucht ). Vet een cake bakblik met iets olijfolie of met bak spray ( bespaart paar extra vet calorieën ;-) ). Mijn bakblik hier is een blik met een doorsnee van 12 cm, als jij een groter bakblik neemt, dan verdubbel de ingrediënten. )
Vermeng in een kom de droge ingrediënten.
Voeg de natte ingrediënten erbij en roer alles goed met elkaar door tot een beslag.
Besmeer de beslag in de bakblik en verdeel de walnoten op de cake. Ik druk deze iets in de beslag, daarmee deze in de oven niet verbranden.
Zet de cake in de oven en laat gedurende 45 - 50 minuten in de bakoven. Zet de bakoven uit en laat de cake nog in de warme oven rusten, tot die afgekoeld is. Haal de cake eruit en snij in 4 stukken. Je kan de cake nog meer met walnoten of kokosrasp of poedersuiker en / of fruit decoreren. Smaken verschillen en the sky is the limit..... :-)
Hier was mijn deco voor het oog: 1/4 van de cake 2 keer doorgesneden en met 50 g soja yoghurt zonder suiker, 1 aardbei in plakken en 3 bramen
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele recept : 637 C, 79.4 g KH, 54.3 g E, 18.9 g Vet en 21.8 g Vezel, 15.3 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 dikke snee van 4 : 159 C, 19.9 g KH, 13.6 g E, 4.7 g Vet en 5.5 g Vezel, 3.8 g Suiker
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *