MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Prei Schotel

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 - 4 porties:
  • 500 g Prei ( zonder de groene bladen, zonder wortel einden )
  • 50 g gebroken droge Kikkererwten Gehakt of Soja Brokken of Vegan Gehakt
  • Ik neem de kikkererwten gehakt, omdat deze laag in KH en Vet is, maar hoog in Eiwitten
  • 35 g zongedroogde Tomaten
  • 15 ml Olijfolie
  • 1 Blokje Groentebouillon
  • 15 ml Olijfolie
  • 200 ml Water
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( naar smaak Chili Peper )

BEREIDING

Giet over de droge "gehakt" heet water en laat deze inweken. Als jij kant en klaar vegan gehakt neemt, hoef je deze stap niet te doen. Was de prei, verschoon deze indien je de wortel einden en de groene gedeelte afsnijdt. Snij de prei in ringen en was de prei heel goed af. Er kan hier en deer nog zand zitten tussen de ringen. Laat goed aflekken. Snij de zongedroogde tomaten in dunne plakken. img-7774.jpgimg-7773.jpgimg-7777.jpg Giet de overtollige water van de "gehakt" goed af. Verhit in een pan de olijfolie en roerbak hierin de gehakt. Roer af en toe door, daarmee de gehakt overall goed kan bakken. Roerbak het zolang, tot de gehakt een mooie bruine kleur krijgt. Voeg nu de tomaten erbij en roerbak deze mee. img-7776.jpgimg-7778.jpgimg-7779.jpg Als de gehakt een mooie bruine kleur heeft gekregen kan jij nu de prei erbij voegen en paar minuten mee roerbakken. Naar ca. 5 minuten kan jij de groentebouillon , zout & peper en water toevoegen. Roer nog een keer alles goed door, zet een deksel op de pannetje en laat het geheel op een laag vuurtje gedurende 20 - 25 minuten pruttelen. img-7780-e1543854049379.jpgimg-7782-e1543854028707.jpg Nu kan jij dat gerecht als hoofdgerecht of als bijgerecht met rijst opdienen. EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele gerecht: 550 C, 28.5 g KH, 43.8 g E, 24.1 g Vet en 20 g Vezel Voedingswaarde voor 1 Portie van 4 : 138 C, 7.1 g KH, 11 g E, 6 g Vet en 5 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten