INGREDIËNTEN
1 Cake van 20 cm x 20 cm ( je kan zoveel plakken snijden, hoeveel jij wil...ik had 9 plakken)
- 100 g Havermout Vlokken
- 300 ml Kokosmelk ( Alpro )
- 20 g Soja Eiwit Isolaat ( Vanillesmaak )
- ( jij kan deze vervangen met Amandelmeel + Vanielle extract )
- 1/2 TL ( 8 g ) Wijnsteen Bakpoeder ( of gewoon normale Bakpoeder )
- 30 g Soja Protein Isolaat ( Vanillesmaak )
- 1 TL ( 3 g ) Kaneel
- 10 g Rauw Cacaopoeder
- 50 g Blauwe Bessen
- vleugje Zout
- ( eventueel Zoemiddel naar Smaak )
voor de vulling:
- 200 g Soja Yoghurt ( zero sugar )
- 1 TL ( 3 g ) Kaneel
- 10 ml Citroensap
- 50 g Aardbeien
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 190 graden. Doe alle ingrediënten in een kom behalve de bessen en roer alles goed met elkaar door. Voeg als laatst de bessen erbij en roer nog een keer voorzichtig met de mengsel. Doe de deeg mengsel in een met bakpapier bekleed ovenschaal of in een silicone bakblik. Omdat de deeg weinig is, wordt die heel plat. Laat de cake gedurende 35 - 40 minuten in de bakoven. Haal de cace uit de bakoven en laat in de vorm volledig afkoelen. Als die afgekoeld is, kan jij die in zoveel stukken snijden, hoe je wilt. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender en laat goed met elkaar mixen. Neem voor een portie 4 plakken cake. Leg een plak cake op een bord, schep er een eetlepel van de vulling en zet de andere cake plak erover, dan doe jij weer iets vulling erop. Doe deze stap met alle 4 plakken en dien op met misschien nog iets extra fruit naar believen.
Voedingswaarde voor hele cake: 614 C, 85.9 g KH, 32.6 g E, 12.9 g Vet en 13.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 4 plakken met vulling: 382 C, 45.4 g KH, 22.9 g E, 10.5 g Vet en 10.8 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *