Voor een BBQ heb jij eigenlijk maar heel veel groente nodig, een paar tapenades, dressings, brood of crackers en als jij nog de nodige proteïne niet wil missen, neem jij nog een vleesvervanger naar smaak. Er zijn ook tegenwoordig kant en klare burgers te koop....Wees creatief... Een BBQ moet gezellig zijn, lekker naar jouw eigen smaak :-) Als veganist wordt ik gevraagd, wat ik zo op een BBQ eet...Nu hier een paar ideeën hoe het kan uitzien.
INGREDIËNTEN
- Paprika
- Champignons
- Courgette of Aubergine
- Crackers
- zelfgemaakte Avocado Aardbei Salade
- Komkommer in grote plakken gesneden ( hier smeer ik gewoon de Tapenades en Spreads, om Calorieën te sparen ;-) )
- Koolrabi in plakken gesneden ( deze vervangen ook de brood of crackers ;-) )
- allerlei verschillende Spreads en Tapenades ( Humus is een MUST ;-) )
- Asperges ( per Persoon 2 stuk )
- 2 versgeperste Knoflook
- 50 ml Olijfolie
- 2 - 3 g fijn gesneden Bieslook
- Zout & Peper
- In driehoeken gesneden Tofu en gemarineerd in mijn lieveling dressing
BEREIDING
Was alle groente. Maak de paprika schoon en snij de de paprika en courgette in grote stukken. Maak uit de paprika, courgette en champignons op een sate stokje om en om mooie kleurrijke spiesen. Ik kruid deze puur met zout & Peper. De komkommer en de koolrabi snij ik in plakken, om deze als bijgerecht te eten, of ik vervang brood en smeer de tapenades erop ;-)
De Asperges schillen en de eindstukken afsnijden. Uit de knoflook, olijfolie, bieslook, zout en peper een dressing maken. Leeg de asperges op alufolie, besmeer deze met de dressing en maak pakketjes ervan. Deze worden op de BBQ ca. 4 - 5 minuten per kant gegrild ( natuurlijk is dat afhankelijk, hoe dik de asperges zijn.
Nu kan alles op de BBQ en smullen maar..... Yummi... Lecker en gezellig :-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *