MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Hongaarse Paprika Spread

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Deze Hongaarse paprika spread is super calorie- en vetarm. Dus heerlijk passend bij een slanke voeding ;-) Ook is deze,  niet maar heerlijk op brood en crackers, deze is ook heerlijk als saus bij normale pasta en bij de groente pasta ;-)

INGREDIËNTEN

  • 4 grote rode Puntpaprika ( 300 g )
  • 1 grote rode Ui ( 100 g )
  • 2 tenen geperst verse Knoflook ( 8 g )
  • 3 EL Sojakwark zonder suikers van Provamel ( 100 g)
  • Zout & Peper
  • voor de  pittige smaak 1 g rode hete Paprikapoeder of Cayenne Peper

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 200 graden op grill-stand. Was de puntpaprika. Doe deze dan op een bak rooster en grill deze  in 20 - 25 minuten gaar. Als ze klaar zijn, haal deze eruit en laat goed afkoelen. Maak de paprika' s schoon. Doe de gegrilde groente met de rest van de ingrediënten in een blender en mix goed, tot een egal glad mengsel is ontstaan. Doe de mengel in een glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast. Deze spread is ca. 1 week houdbaar. Voedingswaarde voor de hele pot: 181 C,25.5 KH, 8.4 E, 3.7 g Vet en 10 Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten