Deze Hongaarse paprika spread is super calorie- en vetarm. Dus heerlijk passend bij een slanke voeding ;-) Ook is deze, niet maar heerlijk op brood en crackers, deze is ook heerlijk als saus bij normale pasta en bij de groente pasta ;-)
INGREDIËNTEN
- 4 grote rode Puntpaprika ( 300 g )
- 1 grote rode Ui ( 100 g )
- 2 tenen geperst verse Knoflook ( 8 g )
- 3 EL Sojakwark zonder suikers van Provamel ( 100 g)
- Zout & Peper
- voor de pittige smaak 1 g rode hete Paprikapoeder of Cayenne Peper
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 200 graden op grill-stand. Was de puntpaprika. Doe deze dan op een bak rooster en grill deze in 20 - 25 minuten gaar. Als ze klaar zijn, haal deze eruit en laat goed afkoelen. Maak de paprika' s schoon. Doe de gegrilde groente met de rest van de ingrediënten in een blender en mix goed, tot een egal glad mengsel is ontstaan.
Doe de mengel in een glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast. Deze spread is ca. 1 week houdbaar.
Voedingswaarde voor de hele pot: 181 C,25.5 KH, 8.4 E, 3.7 g Vet en 10 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *