MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Gegrilde Groente Spread

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

  • 150 g Champignongs
  • 1 rode Paprika ( 150 g )
  • 1 Courgette ( 300 g )
  • 30 g Tahini
  • Sap van een halve Citroen
  • Zout & Peper
  • 2 g Italiaanse Kruiden
  • (naar pittige smaak 1 g rode peper)

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 200 graden op grill-stand. Was de groente schoon. Snij de courgette in grove blokjes. Maak de paprika schoon en snij deze ook in grote stukken. Doe de groente op een bak rooster en grill deze  in 20 - 25 minuten gaar. Als ze klaar zijn, haal deze eruit en laat goed afkoelen. Doe de gegrilde groente met de rest van de ingrediënten in een blender en mix goed, tot een egal glad mengsel is ontstaan. Doe de mengel in een glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast. Deze spread is 1 week houdbaar. Voedingswaarde voor de hele pot: 332 C, 31.3 KH, 16.2 E, 18.5 g Vet en 7.9 Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten