Ingrediënten
75 kleine bites of 32 grote bites :
- 160 g Medjool Dadels ontpit
- 250 ml Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
- 100 g glutenvrij Havermout Vlokken
- 120 g Proteïne Poeder met Vanille Smaak ( of ander Smaak )
- 40 g Raw Cacao of Bakcacao
- 5 g Speculaas Kruiden
- 10 g Poedersuiker
- 40 g Pistache Noten of ander Noten naar Smaak
BEREIDING
Ontpit de dadel en week deze in iets water in en meng deze goed met de plantaardige melk.
Vermeng in een ander kom de droge ingrediënten ( zonder de kruiden, de suiker en noten ).
Roer de dadel-melk-mix goed door en giet het over de droge ingrediënten. Kneed nu een mooie deeg ervan.
Verhit de bakoven op 180 graden ( hete lucht oven ) en bekleed een bakblik met bakpapier. Draai nu uit de deeg kleine balletjes of naar smaak grote. Leg deze op de bakpapier.
Strooi eerst de speculaas kruiden over de balletjes en dan de poedersuiker erover heen.
Neem de pistache noten en druk deze voorzichtig een bij een in de balletjes. Bak de balletjes nu gedurende 15 - 20 minuten in de bakoven. Hal de bakblik uit de oven en laat de balletjes goed afkoelen.
Geniet de balletjes met een heerlijk mok thee of koffie, cappuccino, chokomelk..... ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 1806 C, 222.8 KH, 140.9 g E, 39.5 g Vet en 26.4 Vezel
Voedingswaarde voor 1 Bite van 75 stuks : 24 C, 3 KH, 1.9 g E, 0.5 g Vet en 0.4 Vezel
Voedingswaarde voor 1 Bite van 32 stuks : 56 C, 7 KH, 4.4 g E, 1.2 g Vet en 0.8 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *