MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Guilty free Bananen-Peanut-Cookie

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Wie houd niet ervan??? Peanut-Cookie ??? Oh my Godness !!! Everybody does !!! Maar pindakaas is toch een calorieën bom??? Ja, is die, maar is ook pinda kaas als die van Horizon zonder toevoegingen wel "gezond" ( in mate gegeten ), omdat deze een natuurlijke product is. Maar nog beter is de PEANUT BUTTER POWDER = PINDAMEEL :-) Gewoon 2 EL hiervan met 2 EL Water vermengen en jij hebt een super guilty free pindakaas :-) :-) En deze cookies hier heb ik met deze "magic pindakaas" gemaakt ;-)

INGREDIËNTEN

ca. 30 koekjes:
  • 3 rijpe Bananen ( geschild 300 g )
  • 100 g Havermeel
  • 80 g Peanut Butter Powder
  • 10 g Wijnsteen Bakpoeder ( of normale Bakpoeder )
  • 1 g Vanille Extract
  • 2 g Kaneel
  • 25 g Cacaonibs

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 185 graden. Schil de bananen en prak deze goed in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten en meng met jouw handen goed door elkaar. Wordt wel een heel plakkerig deeg. Bekleed een bakblik met bakpapier. Schep een TL deeg en doe het met hulp van een ander TL op de bakblik. Het zijn niet echt koekjes, deze worden meer brokjes. Bak de koekjes ca. 30 minuten en haal ze uit de oven eruit, om te voorkomen, dat de koekjes te haard worden. Doe de koekjes in een luchtdicht blikje en bewaar in de koelkast op. Maar paar dagen houdbaar. Bij mij hebben ze het net 1 dag volgehouden, omdat ik gewoon de smaak niet kon weer staan :-D :-D :-D Ik zeg, eet smakelijk ;-) Voedingswaarde voor 30 stuks : 1186 C, 161.5 g KH, 56.1 g E, 28.4 g Vet en 23.6 g Vezel  Voedingswaarde voor 1 koekje : 39.5 C, 5.4 g KH, 1.9 g E, 0.9 g Vet en 0.8 g Vezel 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten