INGREDIËNTEN
2 Porties:
- 300 g Groene Sperziebonen
- 1 grote Rode Ui ( 100 g )
- 1 Teen Knoflook ( 4 g )
- 10 ml Olijfolie
- 120 ml Water
- 100 ml Sojamelk Unsweeted
- 1 g Kaneel
- 5 g Raw Cacaopoeder
- 10 ml Citroensap
- Zout & Peper naar Smaak
- iets Sesamzaad voor de Deco
BEREIDING
Dop de bonen, snij ze doormidden en was deze goed af en laat uitlekken. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui, de knoflook en de bonen.
Als de bonen ui aardig glazig is geworden, voeg de water erbij, zet de deksel op de pan en laat even 15 minuten zacht pruttelen. Maak in de tussentijd van de Sojamelk, kaneel, cacaopoeder, citroensap, zout en peper een een saus. Voeg de saus over de bonen
en laat even heel kort mee opkoken. Klaar is een heerlijk bonen schotel. Als bijlage past hierbij gekoot basmati rijst of gekookt quinoa ;-)
Voedingswaarde voor 1 portie: 157 C, 18.9 g KH, 6.1 g E, 7.6 g Vet en 7.3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *