MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Groene Bonenschotel

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 Porties:
  • 300 g Groene Sperziebonen
  • 1 grote Rode Ui ( 100 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 120 ml Water
  • 100 ml Sojamelk Unsweeted
  • 1 g Kaneel
  • 5 g Raw Cacaopoeder
  • 10 ml Citroensap
  • Zout & Peper naar Smaak
  • iets Sesamzaad voor de Deco

BEREIDING

Dop de bonen, snij ze doormidden en was deze goed af en laat uitlekken. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui, de knoflook en de bonen. Als de bonen ui aardig glazig is geworden, voeg de water erbij, zet de deksel op de pan en laat even 15 minuten zacht pruttelen. Maak in de tussentijd van de Sojamelk, kaneel, cacaopoeder, citroensap, zout en peper een een saus. Voeg de saus over de bonen en laat even heel kort mee opkoken. Klaar is een heerlijk bonen schotel. Als bijlage past hierbij gekoot basmati rijst of gekookt quinoa ;-) Voedingswaarde voor 1 portie: 157 C, 18.9 g KH, 6.1 g E, 7.6 g Vet en 7.3 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten