[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vsGl-vzjAdM[/embedyt]
INGREDIËNTEN
2 porties:
- 1 Courgette ( ca. 350 g )
- 1 kleine rode Ui ( 40 g )
- 70 g Tempeh
- 10 ml Kokosolie of Olijfolie
- 1 Tomaat
- Zout & Peper
- van alle gedroogde Kruiden een snuifje:
- Majoraan, Paprikapoeder, Oregano, Basilicum, Rozemarijn, Tijm
- Edelgistvlokken
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Was de courgette en snij in 2 gelijke helften door midden. Haal de vruchtvlees met behulp van een EL eruit en bewaar deze. Leeg de courgette helften bijzij.
Snij de ui, de vruchtvlees van de courgette, de tomaat en de tempeh in heel kleine blokjes.
Verhit in een pan de kokosolie en fruit de ui, de vruchtvlees van de courgette en de tempeh met alle kruiden, zout en peper erin.
Als de mengel de structuur van een "roerei" heeft gekregen, voeg je uiteindelijk nog de kleingesneden tomaat erbij, en laat deze ca. nog 1- 2 minuten mee fruiten.
Nu kan jij de courgette helften met deze mengsel vullen en de gevulde courgettes in een oven schaal zetten. Doe er nog iets Edelgistvlokken erop.
Bak de courgettes in 20 tot 25 minuten gaar. ( Zo blijft de courgette bit gaar, ik hou niet ervan, als courgette de papperig worden, maar smaken verschillen...) Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de hele recept: 345 C, 25.8 g KH, 21.5 g E, 20 g Vet en 7.8 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *