MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Soja-Tzatziki

Dips & Spreads Turkish Cuisine
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Tzatziki of de wel Cacik ( in Turks) is van oorsprong een yoghurt dip voor vlees, döner, wraps, gevulde wijnbladen, gevulde paprika, op gewoon voor op brood. Deze is ook onmisbaar bij een echte Turkse “Mezze”  Maar als veganist wil ik deze super lekkere dip niet uit mijn favoriete list schrappen, omdat de hoofd ingrediënt yoghurt is. Ik neem gewoon Soja-Yoghurt :-) Nou hier is dan mijn versie:

Ingrediënten

  • 125 g Soja-Yoghurt zonder suiker
  • 200 g heel klein gesneden Komkommer
  • naar smaak 1- 2 tenen versgeperst Knoflook
  • 3 - 5 g gehakte verse Dille
  • sap van een halve Citroen
  • Zout & Pepper
  • 1 EL olijfolie

BEREIDING

Alles in een kom met elkaar goed vermengen en in een glazen pot in de koelkast bewaren. Voedingswaarde voor de hele recept: 222 C, 10.9 C, 6.9 E, 16.9 g Vet en 2.1 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten