Dit is een deeg, wat ik op school in mijn kook les heb geleerd, hoe die wordt gemaakt. Hier nog de origineel script van mijn kladde :-D Dit recept kan men zoet of hartig maken en voor verschillende taartjes gebruiken, of pizza, quiche, of gevulde zoete broodjes, of belegd met appels of pruimen.....
Maar natuurlijk heb ik dit recept ook inmiddels aangepast aan mijn veganistisch voedingswijze. Ik heb er een appeltaart van gemaakt en die is echt heerlijk :-) Here we go:
INGREDIËNTEN
1 bakblik = 20 - 24 stukken:
- 450 g Havermeel
- 75 g Erythritol
- 8 g Wijnsteen Bakpoeder of gewone Bakpoeder
- snuifje Zout
- 200 g Soja Kwark Alternatief ( Provamel )
- 150 ml Unsweeted Sojamelk
- 150 ml Gesmolten Kokosolie of ander Plantaardig Olie
- 2 g Vanille Extract
voor de Beleg:
- 5 - 6 Geschilde Appels ( ca. 600 g Goudrenet )
- 20 ml Citroensap
- 15 g Erythritol
- 4 g Kaneel Poeder
BEREIDING
Schil de appelen, verwijder de klokhuis en snij in dunne plakken. Doe de appel plakken in een kom en voeg de citroensap, de erythritol en de kaneel ertoe en vermeng alles goed met elkaar. En zet op zij.
Doe alle ingrediënten voor de deeg in een mixer en laat kneden tot een vaste deeg, of kneed gewoon met jouw handen. Verwarm de bakoven op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de deeg op de bakpapier
en leg de appel plakken op de deeg dicht aan elkaar, net als op de foto en druk iets aan.
Bak de taart gedurende 40 minuten en laat goed afkoelen, als die klaar is. Dien op met vegan Slagroom op puur. Deze taart smaakt verrukkelijk :!: :!: :!:
Tip: Ter plekke van appelen kan jij ook pruimen nemen. Dan zal je natuurlijk meer van nemen. 1,2 - 1,5 kg pruimen ;-)
Voedingswaarde voor de hele appeltaart: 3494 C, 463.9 g KH, 64.3 g E, 173.1 g Vet en 8.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk van 24 stukken: 146 C, 19.3 g KH, 2.7 g E, 7.2 g Vet en 0.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *