MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Aubergine-Linzen-Schotel uit Bakoven

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 1 Aubergine ( ca. 205 g )
  • 245 g Linzen uit Glas ( uitgelekt gewicht )
  • 45 g Bosui
  • 8 g verse Platte Peterselie
  • 10 g Edelgistvlokken
  • 1 g Komijnpoeder
  • 1 g Chilli Peper
  • snufje Zout
  • iets water ( 10 - 20 ml )
 

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hete lucht ). Giet de linzen in een afgiet en spoel deze goed af onder lopend water; laat goed uitlekken. Was de aubergine goed af, verwijder het stieltje. Snij de aubergine in hap grote blokjes. Hak de peterselie fijn en snij de bosui in kleine ringen. Meng in een kom nu alle ingrediënten goed door elkaar. Doe het mengsel in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in het midden van de bakoven, en laat de schotel 30 - 35 minuten garen. img-5440.jpgimg-5441.jpgimg-5445.jpg Haal de ovenschaal uit de oven en dien het gerecht heerlijk warm op. Omdat ik gek ben op Soja yoghurt, at ik mijn portie met iets Soja yoghurt ;-)   EET SMAKELIJK!!!    Voedingswaarde voor 2 porties ( zonder soja yoghurt ) : 356 C, 44.3 g KH, 30.8 g E, 3.2 g Vet en 21.5 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie ( zonder soja yoghurt ) : 178 C, 22.1 g KH, 15.4 g E, 1.6 g Vet en 10.8 g Vezel   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten