INGREDIËNTEN
18 muffins:
- 1 Courgette zonder Zaden ( 245 g )
- 30 g gebroken Lijnzaden
- 90 ml Water
- 165 ml Sojamelk Unsweeted
- 5 ml Appel Azijn
- 50 ml gesmolten Kokosolie
- 240 g Havermeel
- 50 g Rauw Cacao
- 120 g Erythritol ( of ander Zoetmiddel )
- 8 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
- 3 g Kokosrasp
- ter decoratie halve ruwe Walnoten ( 50 g )
BEREIDING
Doe de lijnzaad met de water in een kom en zet op zij. Vermeng de sojamelk met de appelazijn en zet ook op zij. Verwarm de bakoven op 180 graden.
Was de courgette en haal de zaden met hulp van en lepel eruit. Rasp de courgette heel klein.
Vermeng in een kom alle natte ingrediënten met elkaar.
Vermeng in een ander kom alle droge ingrediënten met elkaar. Schep de droge ingrediënten nu bij de courgette mengsel en mix tot een egaal mengsel.
Doe in een muffin blik extra papieren muffin vormpjes. Schep in elk muffin vormpje 1 tot 2 EL van de deeg. Zet op elk muffin een halve walnoot en zet de muffins in de bakoven. Laat de muffins gedurende 35 - 40 minuten in de bakoven. Haal de muffins uit de bakoven en laat eerst nog 10 minuten in de muffin blik en haal de muffins dan uit de blik en laat volledig afkoelen.
Heerlijk zijn deze muffins. Zijn natuurlijk ook geschikt als ontbijt ;-) Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor alle muffins zamen: 2307 C, 331.4 g KH, 62.7 g E, 138.7 g Vet en 29.7 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 muffin: 128 C, 18.4 g KH, 3.5 g E, 7.7 g Vet en 1.7 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *