INGREDIËNTEN
2 porties:
Dressing:
- 50 ml Granaatappel Azijn
- 15 ml Olijfolie
- 15 ml Agave Siroop
- 10 ml Citroensap
- Zout & Peper naar Smaak
- 1 of 2 Chioggia Bieten ( 130 g )
- 80 g Mango geschild en in kleine blokjes gesneden
- 20 g Bosuitjes in ringen gesneden
- 1 kleine Rode Ui in heel fijne blokjes gesneden ( 55 g )
- 3 g Bieslook fijn gesneden
- 3 g verse Platte Peterselie kleingehakt
- 1 stengel Bleekselderij in fijne ringen gesneden ( 25 g )
- 100 g Avocado zonder pit en schil in kleine blokjes gesneden
- verse rode Chili Peper fijn gehakt ( vingernagel groot )
- Alfa Alfa Kiemen ter deco
BEREIDING
Bereid eerst de dressing voor, indien jij alle ingrediënten hiervoor met elkaar goed opklopt. Zet de dressing in de koelkast. Zo kunnen de aromen in elkaar over gaan. Was de bieten goed af en snij de wortel af. Snij met behulp van een keuken mandoline flinter dunne plakken. Haal de dressing uit de koelkast en doe de bieten-plakken erin en laat verder in de koelkast goed marineren. Schil de mango en avocado en verwijder de pitten. Snij alle bij in kleine fijne blokjes. Snij de ui in kleine blokjes, hak de bieslook en peterselie fijn. Was de stengel bleekselderij, snij de lengte naar door en snij van deze kleine ringen. Hak de chili peper fijn.
Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Haal de biet plakken uit de koelkast en laat deze even op een keukendoekje uitlekken.
De dressing giet jij dan in de kom met de salade en roer nog een keer alles goed door elkaar. Neem een keuken ring en leg de bietenplakken naast elkaar in de ring, net als dakpannen. Herhaal dit, tot jij 2 rijtjes met plakken hebt.
Vul nu de ring met de salade en druk goed tegen de plakken, tot die vol is. Neem nu heel voorzichtig de ring weg, hiervoor trek je het heel voorzichtig naar boven en hou de plakken vast, daarmee deze niet aan de ring plakken.
Tip: ik heb het meteen op de plaat ingericht, waarmee ik het ook serveert heb, omdat dat verplaatsen van bord naar bord de vorm kan verstoren. Dat zelfde doe jij dan met de rest van de plakken, tot jij 2 mooie porties hebt. Decoreer nog met iets kiemen en klaar is een mooie voorgerecht of een bijlage :-) Geniet ervan :-)
Als er nog salade over blijft, kan jij dat naast de bord nog als deco erbij serveren :-)
Voedingswaarde voor 2 porties: 485 C, 52.4 g KH, 6.1 g E, 29 g Vet en 13.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 243 C, 26.2 g KH, 3.1 g E, 14.5 g Vet en 6.7 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *