INGREDIËNTEN
2 porties:
- 50 g Gierst Vlokken
- 15 g ongeraden en ongezouten Noten naar Smaak ( ik naam Walnoten )
- 1/2 Handje Krenten ( 20 g )
- 2 g fijn gehakte verse Gember
- 5 g Kokosolie
- 100 g Appel met schil zonder klokhuis
- 2 g Kaneel
- 300 ml Water
BEREIDING
Hak de noten klei. Schil de Gember en hak deze heel fijn. Was de appel, verwijder de klokhuis en snij in kleine blokjes. Verwarm in een pan de kokosolie en fruit de noten, krenten en gember voor ca. 1 minuut erin.
Voeg de appel en de kaneel erbij en roer alles goed door elkaar. Fruit de appel even nog 1 - 2 minuten mee. Voeg de gerstvlokken ertoe, overgiet het met de water en laat zachtjes pruttelen, tot de vocht is goed opgenomen. Roer af en toe goed door.
Doe de pap in een kom en decoreer eventueel nog met een paar schijfjes appelen. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor 2 porties: 476 C, 75.3 g KH, 9.2 g E, 17.7 g Vet en 5.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 238 C, 37.8 g KH, 4.6 g E, 8.9 g Vet en 2.9 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *