INGREDIËNTEN
2 Porties:
- 1 grote Bataat ( 350 g )
- 1 Aubergine ( 270 g )
- 15 ml Olijfolie
- 1 g Anijs Zaad
- 4 g verse Gember heel fijn gehakt
- 3 g hete Kerrie Poeder
- 250 g Water ( als jij niet met calorieën en vet wilt sparen, dan neem jij volle Kokosmelk uit blik )
- 1 g Kaneel
- Zout & Peper naar Smaak
- 50 ml Soja Cuisine Light
BEREIDING
Snij de eindstukje van de aubergine. Snij de aubergine in heel fijne blokjes van 1 cm x 1 cm en doe in een kom met zout-water.
Zo wordt de bitter smaak van de aubergine uitgetrokken. Schil de bataat en snij ook in kleine blokjes 2
cm x 2 cm. Was de aubergine goed af en laat goed uitlekken. Verwarm in een pan de olijfolie
en fruit de aubergine erin.
Als de aubergine goed glazig is geworden, voeg jij de bataat blokjes erbij en bak deze roerend mee.
Voeg de anijs zaad, gember, kerrie, zout & peper en de kaneel erbij en roer alles goed met elkaar. Voeg nu de water of kokosmelk erbij, laat kort opkoken. Zet de deksel op de pan en laat de schotel op een laag vuurtje 15 minuten pruttelen.
Doe als laatst de soja cuisine erin, roer goed door, laat even nog kort mee pruttelen, maar niet meer koken. Zet de fornuis uit en dien de curry op. Hierbij past als bijlage gekookte Basmati Rijst. Lekker Smullen :-)
Voedingswaarde zonder kokosmelk puur met water: 419 C, 91 g KH, 9.7 g E, 3.8 g Vet en 21.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 210 C, 45.5 g KH, 4.9 g E, 1.9 g Vet en 10.7 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *