MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Broccoli-Prei Curry met Kikkererwten

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

2 - 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht )
  • 240 g Broccoli ( zonder Stronk )
  • 150 g Prei ( eindstukken zonder groene bladen )
  • 180 g Tofu Blokjes ( ik heb deze keer de kant en klaar Wokblokjes uit de Toko genomen )
  • 75 g = 1  Rode Puntpakrika
  • 1 verse Chili Peper
  • 10 ml Olijfolie
  • 240 g Kikkerewten ( uitgelekt uit Blik of Glas )
  • 400 ml Kokosmelk ( vetarm )
  • 200 ml Water
  • 2 g Curcumapoeder
  • 2 g Knoflookpoeder
  • 2 g Kerriepoeder
  • 2 g Komijnpoeder
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Maak de prei schoon, verwijder de wortelen en de groene bladen. Snij deze in halve ringen van ca. 1 cm. Verwijder de stronk van de broccoli en snij in mond gerechte stukken. Laat de kikkererwten uit de blik in een zeef goed uitlekken. img-0073-e1552473511288.jpgimg-0074.jpgimg-0075.jpg Snij de puntpaprika in repen. Verhit in een pan de olijfolie, voeg de tofu blokjes en de muntpaprika erbij en roerbak goed door. Naar ca. 5 minuten kan jij de prei erbij voegen en goed mee roerbakken Voeg de chili peper erbij en braad mee. Voeg nu de broccoli erbij en overgiet het geheel met de kokosmelk en de water. Breng op smaak met de kruiden, zout en peper. Roer even alles goed door elkaar. img-0081.jpgimg-0082.jpgimg-0083.jpg Laat alles even opkoken. Last but not least kommen nu de kikkererwten erbij. Roer alles goed door en laat het geheel in de pan op een laag vuurtje met de deksel erop gedurende 15 - 20 minuten pruttelen. img-0084.jpgimg-0085.jpgimg-0086.jpg De curry is klaar. Jij kan deze als hoofdgerecht met een stukje brood eten of met rijst of quinoa als bijgerecht opdienen. EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele curry : 1152 C, 80.1 g KH, 58.4 g E, 63.3 g Vet en 34.4 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie van 4 :  288 C, 20 g KH, 14.6 g E, 15.8 g Vet en 8.6 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten