Ingrediënten
25 stuks:
- 5 grote Peren geschild zonder klokhuis ( ca. 750 g )
- 300 g Boekweitmeel
- 100 g Havermeel
- 16 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakpoeder
- 2 g Vanille Poeder
- 180 g Erythritol of ander Zoetmiddel ( of naar smaak meer !!! )
- schuitje Citroensap ( 10 ml )
- 100 g gesmolten Kokosolie of plantaardige Olie
- 1 TL Appelcider Azijn ( ca. 5 ml )
- 5 ml Citroensap
- 400 ml Spa Rood
- 25 g Poedersuiker
BEREIDING
Verhit de bakoven op 180 graden ( hetelucht oven ). Schil de peren, verwijder de klokhuis, snij ze in in 4 helften.
Vermeng alle droge ingrediënten in een kom goed met elkaar.
Meng nu in een ander kom of meet beker alle natte ingrediënten met elkaar.
Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix alles tot een vloeiend beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet de beslag over de bakplaat. Verdeel de peer over de deeg. Bak nu de cake gedurende 45 - 50 minuten.
Maak even nog de test met de prikker. Haal de bakblik uit de oven, dek de cake af met een thee doekje en laat de cake goed afkoelen. Als de cake is goed afgekoeld, neem de keukendoekje weg , snij de cake in 25 stukken en bestrooi de cake met poedersuiker. ( je kan de cake ook maar in 20 stukken snijden, maar verander dan de calorieën per stuk van 25 naar 20 )
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele cake : 2859 C, 610.8 g KH, 44 g E, 113.3 g Vet en 23.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk cake van 25: 114 C, 24 g KH, 1.8 g E, 4.5 g Vet en 1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *