INGREDIËNTEN
4 porties :
- 2 middel grote Aubergines ( bij elkaar 700 g )
- 6 ml Olijfolie ( uit Spray is perfect, omdat de aubergines makkelijker met olie te besprenkelen zijn )
- Zout & Peper naar Smaak
- 45 g Tahini ( Sesam Paste )
- 40 ml Citroensap
- 2 Tenen Knoflook vers geperst ( 6 g )
- 40 - 50 ml Water
- Zout & Peper
- 30 g Pijnboompitten
- 50 g Granaatappel Pitten
- paar blaadjes verse Munt of Peterselie geschuurd voor Decoratie
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 185 graden ( hete lucht oven ) Was de aubergines en snij deze door de helft. Snij er diagonaal lijntjes erin. Besprenkel de bovenkant met olijfolie en strooi er zout en peper naar smaak. ( Als jij wilt, kan jij ook iets knoflook poeder erover heen strooien.) Zet de aubergines op een met bakpapier belegd bakplaat en laat deze gedurende 35 - 45 minuten bakken, tot de bovenkant van de aubergines mooi goud bruin worden.
Intussen kan jij alvast in een kom de saus voorbereiden. Doe hiervoor de tahini, de citroensap, de knoflook, water, Zout & Peper in een kom en hussel alles goed door elkaar tot een mooie gebonden sausje. Zet even bij zij.
Nu kan jij in een pannetje de pijnboom pitten roosteren, tot ze een mooie bruine kleur krijgen. Let op, dat deze niet verbranden.
Als de aubergines klaar zijn, zet deze op een mooie plaat of board. Giet eerst de tahini saus over de aubergines, strooi er eerst de geroosterde pijnboom pitten eroverheen, dan die granaatappel pitjes en tenslotte maak je het geheel af met de peterselie of munt stukjes. Dien het geheel nog warm op, maar koud zijn ze ook heerlijk te genieten ;-)
P.S : Meestaal gebruik ik deze voorgerecht of bijgerecht met bijzondere aangelegenheden net als Kerst of een speciale dagen ;-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor 4 Aubergines : 747 C, 65.7 g KH, 21.6 g E, 49.3 g Vet en 32.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Aubergine : 187 C, 16.4 g KH, 5.4 g E, 12.3 g Vet en 8.1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *