INGREDIËNTEN
12 stuks:
- 150 g Havermout Vlokken
- 160 g Appelpuree zonder Suiker
- 3 g Vanille Exract
- 60 g Agave Siroop ( of meer naar Smaak )
- 30 g Cacao Nibs
- 20 g Vegan Pure Chocolade 75 % Vivani of ander
BEREIDING
Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een kom en meng alles goed door elkaar. Zet in de koelkast en laat 10 - 15 minuten opstijven.
Verwarm de bakoven op 160 graden. Doe de deeg in een brood bakblik of in een silicone vorm, druk goed aan en bak gedurende 20 - 30 minuten.
Laat de deeg in de vorm goed afkoelen. Eerst als die goed afgekoeld is, stort de "cake" op een met bakpapier bekleed bord. Smelt de chocolade en giet over de "cake".
Als de chocolade ook goed afgekoeld is, kan jij uit de "cake" zoveel repen snijden, als jij wilt. Ik snee er 12 stuks van af. In de koelkast zijn de repen goed een week houdbaar. Jij kan deze ook een bij een in alufolie inpakken en in de diepvries bewaren. Eet smakelijk :-)
Tip: Jij kan deze energy bar natuurlijk ook nog met noten of zaden, of gepofte rijst/quinoa of gewoon naar smaak aanvullen. Maar vergeet dan niet de voedingswaarde aan te passen ;-) :-)
Voedingswaarde voor 12 stukken: 1121 C, 165.1 g KH, 25.4 g E, 36.1 g Vet en 17.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Energy Bar: 93.4 C, 13.8 g KH, 2.1 g E, 3 g Vet en 1.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *