MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Artisjok-Macadamia Spread

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

1 glas van ca. 700 g :
  • 100 g Macadamia Noten ongebrand en paar uur in water geweekt
  • 340 g Gemarineerde Artisjokharten uit Glas ( goed uitgelekt )
  • 8 g  = 2 Tenen Knoflook
  • 50 g Rode Ui
  • 200 ml Kokosmelk ( Provamel of ander merk, niet uit Blik )
  • 15 g Edelgist Vlokken
  • 1 g Cayenne Peper
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Week de macadamia noten paar uurtjes in water. Spoel de noten goed af en laat in een vergiet goed uitlekken. fullsizeoutput-349c.jpegfullsizeoutput-3505.jpeg Laat die Artisjokken ook goed uitlekken en doe deze in een blender of in een keukenmachine. Voeg de knoflook, de rode ui mee in de blender en laat het geheel goed met elkaar mixen tot een egaal massa. fullsizeoutput-3504.jpegfullsizeoutput-3503.jpeg Voeg nu de uitgelekte noten, de kokosmelk, de edelgist vlokken, zout en peper naar toe en laat alles met elkaar mixen tot een mooie smeersel. Doe de spread in een glazen pot en geniet deze als brood beleg ( smeersel ) of heerlijk bij een bbq of nuttig de spread verdunt met water als dip voor groente stiks. EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele spread van 700 g  : 1386 C, 56.8 g KH,  22.8g E,  122.5 g Vet en 19.7 g Vezel Voedingswaarde voor 1 Portie 10 g  :  138 C, 5.7 g KH, 2.8 g E, 12.3 g Vet en 2 g Vezels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten