ERYTHRITOL

ERYTHRITOL

ERYTHRITOLl komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. De zoetstof wordt verkregen met behulp van enzymen. De smaak is mild zoet en vergelijkbaar met die van de meeste zoetstoffen. Het lijkt op kristalsuiker en de zoetkracht is ongeveer 70% van die van suiker. Hier op de pagina van Pit & Pit heb ik een super goed uitleg gevonden:

IS ERYTHRITOL VRIJ VAN CALORIEËN?
In landen zoals Japan en de VS staat op het etiket van erythritol dat deze zoetstof volledig vrij is van calorieën. Dit klopt in zekere zin, maar vraagt een extra woordje uitleg. ERYTHRITOL bevat veel minder calorieën dan gewone suiker, maar wordt vooral anders opgenomen dan andere zoetstoffen. In de spijsvertering wordt deze zoetstof opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden. Deze zoetstof hoeft dus niet langs de dikke darm te passeren. Daardoor neem je de calorieën van erythritol niet op. Daarom is het een unieke zoetstof.
LICHT VERTEERBAAR EN GESCHIKT VOOR DIABETEN
ERYTHRITOL wordt ook beter verdragen door onze spijsvertering. Bovendien beïnvloedt deze suikervervanger de bloedsuikerspiegel niet. Dit maakt van ERYTHRITOL een uitstekend alternatief voor diabeten.
ERYTHRITOL is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus.
ERYTHRITOL is de enige natuurlijke polyol en is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker.
Geen calorieën???

Nee geen Calorieën, wel Koolhydraten, die de lichaam anders opneemt en verteert. Er zijn inmiddels meer soort van deze „suiker“. Je vind deze onder andere namen net als  Xylitol, Xylit, Xucker. Waarbij deze soorten de zoetkracht aan die van suiker gelijk is. Bij ERYTHRITOLl is het niet zo. De zoetkracht is maar 50 – 70 % van suiker. Omdat ik inmiddels gewend ben, om niet meer zo zoet te eten, zijn voor mij die andere zoetmiddel nog te zoet. Dus ben ik met ERYTHRITOL meer als happy 😉 Ook word deze zoetmiddel als E-Nummer E968 ( alcoholsuiker ) op verpakkingen gebruikt. E968 / ERYTHRITOL wordt gemaakt uit (tarwe/maïs) zetmeel door enzymatische hydrolyse en fermentatie. De stof is toegelaten als zoetstof, draagstof, verdikkingsmiddel of stabilisator (additief)Maar wees voorzichtig met het gebruik van ERYTHRITOL, want  in te grotere hoeveelheden kan dit zoetmiddel maag- en of darmklachten, darmkrampen, winderigheid en diarree veroorzaken.

VOEDINGSWAARDE ERYTHRITOL:
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 0 kJ / 0 kcal
Vet 0 gram
waarvan verzadigd 0 gram
Koolhydraten 99.8 gram
waarvan suikers 0 gram
Waarvan polyolen 99.8 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 0 gram
Zout 0.05 gram

Schreibe einen Kommentar