Pruimen Crumble Cake

INGREDIËNTEN

1 bakblik = 20 porties

voor de crumble:

  • 100 g Havermeel of ander soort meel
  • 65 g plantaardige Boter / Margarine
  • 80 g Erythritol of ander Suiker

Voor de beleg:

  • 1000 g Pruimen

BEREIDING

Was de Pruimen en ontpit deze. Naar het ontpitten kan jij deze door de helft of in vieëren snijden. Leg deze dan opzij.

Doe alle ingrediënten in een kom en maak er een mooi deeg van. Vorm een kogel, dek af met een keukendoek en laat 1 uur opstijven.

Tussentijds kan jij de pruimen wassen en ontpitten. Snij deze dan in 4 stukken of in 2 helften. Zet op zij.

Ook kan jij de crumble alvast voorbereiden. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en kneed tot een kruimelig deeg en zet deze ook apart.

Haal de gist deeg uit de kom en rol het uit. Leg deze op een met bakpapier belegt bakblik en laat weer even 15 minuten rusten.

Als die 15 minuten voorbij zijn, zet de bakoven aan en verwarm deze op 180 graad hetelucht.

Beleg de deeg met de pruimen en bedek de pruimen met de crumble. Deze doe je zo: breek de deeg in mini kruimel/brokkel en gooi het op de blik. Het moet niet netjes te worden.

Zet nu de bakblik in de bakoven en laat deze 25 – 30 minuten bakken. Haal deze dan uit de bakoven en laat goed afkoelen.

Snij in zo veel stukken, zoveel je nodig hebt. Ik heb ze in 20 stukken gesneden en nog warm gesmikkeld 🙂

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor het hele blik cake : 3535 C, 448.3 g KH, 224.2 g E, 128.2 g Vet en 27.2 g Vezel, 103,9 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 stuk cake : 177 C, 22.4 g KH, 11.2 g E, 6.4 g Vet en 1.4 g Vezel, 5,2 g Suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *