Ingrediënten
1 - 2 porties:
- 1 Grote Aubergine ( ca. 350 g )
- 20 ml Olijfolie
- 2 g Italiaanse Kruiden
- Zout & Peper naar Smaak
- 1 g Knoflook Poeder
- 1 Grote Rode Ui ( ca. 100 g )
- 1 Grote Tomaat ( ca. 150 g )
- 2 EL selfmade Groene Olijven Tapenade ( of kant en klaar )
- 10 g Verse Basilicum Blaadjes
- 4 g Edelgist Vlokken
- ( Zout & Peper naar Smaak)
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Was de aubergine en snij in 1 cm dikke plakken. Maak er van de olijfolie, knoflook, zout & peper een dressing en besmeer de plakken aubergine met de olijfolie-dressing. Snij de gepelde ui en de gewassen tomaat in ringen en beleg de plakken aubergine eerst met de ui, dan met de tomaat. Besmeer de plakken nu met de olijven tapenade, beleg met paar bladen basilicum en maak af met Edelgist Vlokken. ( Als jij nog wil, kan jij nog met zout en peper afmaken. ) Doe de aubergine plakken in de bakoven en laat ca. 20 minuten in de bakoven. Serveer warm als bijgerecht of als voorgerecht ;-) Eet Smakelijk :-)
( ik had zo ca. 12 plakken )
Voedingswaarde voor alles: 317 C, 14.8 g KH, 7.3 g E, 12.8 g Vet en 8.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 plak ca.: 26 C, 1.2 g KH, 0.6 g E, 1.1 g Vet en 0.7 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *