MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Aubergine Pizza

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

1 - 2 porties:
  • 1 Grote Aubergine ( ca. 350 g )
  • 20 ml Olijfolie
  • 2 g Italiaanse Kruiden
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 1 g Knoflook Poeder
  • 1 Grote Rode Ui ( ca. 100 g )
  • 1 Grote Tomaat ( ca. 150 g )
  • 2 EL selfmade Groene Olijven Tapenade ( of kant en klaar )
  • 10 g Verse Basilicum Blaadjes
  • 4 g Edelgist Vlokken
  • ( Zout & Peper naar Smaak)
img-2979.jpgimg-2980.jpgimg-2982.jpgimg-2983-e1499692335594.jpg

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Was de aubergine en snij in 1 cm dikke plakken. Maak er van de olijfolie, knoflook, zout & peper een dressing en besmeer de plakken aubergine met de olijfolie-dressing. Snij de gepelde ui  en de gewassen tomaat in ringen en beleg de plakken aubergine eerst met de ui, dan met de tomaat. Besmeer de plakken nu met de olijven tapenade, beleg met paar bladen basilicum en maak af met Edelgist Vlokken. ( Als jij nog wil, kan jij nog met zout en peper afmaken. ) Doe de aubergine plakken in de bakoven en laat ca. 20 minuten in de bakoven. Serveer warm als bijgerecht of als voorgerecht ;-) Eet Smakelijk :-) ( ik had zo ca. 12 plakken ) Voedingswaarde voor alles: 317 C, 14.8 g KH, 7.3 g E, 12.8 g Vet en 8.8 g Vezel Voedingswaarde voor 1 plak ca.: 26 C, 1.2 g KH, 0.6 g E, 1.1 g Vet en 0.7 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten