MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Prei Schotel with Touch of Orient

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 230 g Prei
  • 200 g gemengde Paddestoelen Melange of Shitake
  • 1 Kleine Rode Ui ( 45 g )
  • 1 grote Teen verse Knoflook ( 5 g )
  • 10 g Lijnzaad
  • 15 g Pompoenpitten
  • 15 g Kokosolie
  • 1 Blokje Groente Bouillon
  • goede snuifje Zwarte Peper
  • 200 ml Water
Voor de Touch of Orient-Saus:
  • 300 g Soja Yoghurt zonder Suikers
  • 10 g verse Munt
  • 1 g Paprika Poeder
  • Zout & peper
img-2436-e1497530683906.jpgimg-2437.jpgimg-2439.jpgimg-2338.jpg

BEREIDING

Was de paddestoelen goed af, snij in grove stukken en laat uitlekken. Snij de eindstukken van de prei af, en snij de witte gedeelte in 1 cm breed plakken, net als op de foto boven. Was deze in een afgiet onder lopend water, omdat er vaak nok veel zand tussenzit. Laat goed uitlekken. Snij de ui, de knoflook fijn en fruit deze met de lijnzaad en de pompoenpitten in de kokosolie in een pan. Blijf goed roeren, omdat de zaden snel aan zetten. Als de uit goed glazig is geworden, voeg de paddestoelen, de prei, de groente bouillon en zout & peper toe. Roer alles goed door elkaar en voeg nu de water toe, laat even opkoken. Doe nu de deksel erop en laat op een laag vuurtje ca. 20 - 25 minuten zachtjes pruttelen, tot de hele vocht bijna opgenomen is. img-2447-e1497530939980.jpgimg-2453.jpg Voor de saus, doe jij de soja yoghurt, de munt, de paprika poeder en zout & peper in een blender goed mixen, tot een egaal glad mengsel. Nu kan jij de prei schotel met de munt saus opdienen. Dit gerecht is echt een aanrader :!: :!: :!: Voedingswaarde voor de hele schotel incl. saus: 575 C, 36 g KH, 28.7 g E, 33.6 g Vet en 14.1 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie incl. saus: 288 C, 18 g KH, 14.4 g E, 16.8 g Vet en 7.1 g Vezel Tip: Heel goed is deze gerecht te combineren met gegrild of roerbakken Tofu  net als op de Foto ( vooraf goed gemarineerd in een dressing naar keuze )  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten