INGREDIËNTEN
2 - 3 porties:
1 Hokkaido Pompoen ( ca. 800 g )
- 200 g kleingesneden Boerenkool ( kant en klaar gekocht )
- 10 ml Olijfolie
- 1 Rode Ui ( 80 g )
- 2 Tenen Knoflook ( 10 g )
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 200 graden. Was de pompoen goed af, snij het in twee helften en verwijder de pitten. Leg die 2 pompoen helften op een bakpapier bekleed bakplaat. Laat de pompoen gedurende 30 minuten in de bakoven. Als die klaar is, haal de pompoen eruit en laat afkoelen.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/230/img-4160-e1509625214900-225x300-622.jpg)
Maar in de tussentijd kan jij alvast de boerenkool voorbereiden. Ik heb kant en klaar voorgesneden boerenkool genomen, omdat ik helaas nog geen ander verse boerenkool had kunnen kopen :-( Snij de ui en knoflook klein. Verhit in een pan de ui tot deze mooi glazig wordt.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/230/img-4156-e1509625171166-225x300-623.jpg)
Voeg de knoflook en de boerenkool erbij en laat even mee fruiten.
![img-4157-e1509625154994.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/230/img-4157-e1509625154994-2525.jpg)
![img-4158-e1509625134309.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/230/img-4158-e1509625134309-2526.jpg)
In de tussentijd kan jij alvast de pompoen pureren. Ik heb het met mijn handen gekneed, en als er iets grotere stukken erbij zitten, is het ook niet erg.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/230/img-4162-e1509625116594-225x300-624.jpg)
Voeg nu de pompoen toe aan de boerenkool, geef smaak met zout en peper en roer alles goed door elkaar.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/230/img-4164-e1509625069204-225x300-625.jpg)
Laat de stamppot nog op een laag vuurtje kort koeken en dan is die ook al klaar, om heerlijk van te smullen ;-)
Voedingswaarde voor de hele stamppot : 577 C, 111.6 g KH, 17.1 g E, 12 g Vet en 22.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 3 : 192 C, 37.2 g KH, 5.7 g E, 4 g Vet en 7.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *