MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pittig-Zoet gevulde Witlofbootjes

Salades
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Deze salade is niks voor mensen, die niet van pittig houden. Dan moet jij gewoon de Chili Peper weglaten of jij houdt van smaak explosies en durf het aan ;-)

Ingrediënten

voor 2 personen of meer:
  • 2 Witlof ( losse Bladen ca. 200 g )
  • 30 g gedroogde Mango ( in water ingeweekt voor 5 minuutjes )                
  • 1/4 Komkommer ( zonder pitten 80 g )
  • 1/2 Rode Ui ( 40 g )
  • 1/2 Chili Peper ( heel klein, dus 2 g is al pittig ;-) )
  • 10 g Krenten
  • 10 ml Citroensap
  • 10 ml Olijfolie
  • 25 g Pecan Noten ( of andere Noten naar Smaak )
  • Snuifje Knoflook Poeder
  • 10 ml Agave Siroop ( of meer naar Smaak )
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Snij de eindstuk van de witlof en maak ervan mooie bladen los. Was de bladen en laat goed uitlekken. Snij de gedroogde mango in kleine blokjes en laat deze ca. 5 minuutjes in water weken. Snij de komkommer door de midden en haal met hulp van een lepel de pitten eruit. Snijd de komkommer in heel fijne kleine blokjes. Snij de ui en de Chili Peper ook in heel fijne kleine blokjes. Hak de noten klein. Haal de mango uit de water, hou 1 - 2 EL week water vast. Doe alle ingrediënten in een kom, breng op smaak met zout & peper en de week water van de mango. Vul de witlof bladen een bij een met de salade en serveer op een mooie grote board.   Voedingswaarde voor 12 stuks: 482 C, 56.9 g KH, 6 g E, 28 g Vet en 10.2 g Vezel Voedingswaarde voor 1 bootje: 40 C, 4.7 g KH, 0.5 g E, 2.3 g Vet en 5.1 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten