Verwarm de bakoven of 180 graden. Was de witlof en snij de einden van de stronken af. Snij naar de lengte in 2 helften. Besmeer de gladde overvlakken met olijfolie en doe er zout, peper en iets tijm er overheen. Grill de witlof van alle kanten en zet in een ovenschaal. Doe de Witlof in de bakoven en bak deze ca. 20 - 25 minuten gaar.
Snij de wortel stukken en de groene bladen van de prei af. Snij de witte gedeelte door de midden en snij deze in heel fijne strepen.
Was de gesneden prei onder lopend water in een vergiet goed af en laat goed uitlekken. Snij de ui in halve ringen. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de prei erin. Laat even 1 - 2 minuten fruiten. Voeg nu de Agave Siroop, zout peper toe en laat verder fruiten. Giet aansluitend de water erbij en laat op heel zacht vuurtje ca. 10 minuten pruttelen.
Als de prei klaar is, kan jij de witlof op de gekaremeliseerde prei opdienen. (Misschien kan jij iets van pasta of gegrilde Tofu erbij opdienen als idee ) Eet smakelijk ;-)
Voedingswaarde voor de hele gerecht:409 C, 49.4 g KH, 7.2 g E, 18.8 g Vet en 18.2 g VezelVoedingswaarde voor 1 portie:205 C, 24.7 g KH, 3.6 g E, 9.4 g Vet en 9.1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn
gemarkeerd met *
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Over de auteur
Hallo! Ik ben Nora Ergüven
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de
specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *