Pastinaak Ontbijt Papje

INGREDIËNTEN

1 portie :

  • 50 g Pastinaak ( geschild & klein gehakt ) ( dat is bijna 1/2 pastinaak )
  • 30 g glutenvrij Havermout Vlokken
  • 300 ml Kokosmelk ( of ander plantaardig Melk )                                                          
  • 1 g Vanille Poeder / Extract
  • 1 g Speculaas Kruiden
  • 1 g Kaneel
  • optioneel 30 g Proteïne Poeder naar Smaak ( kan ook weggelaten worden )
  • ( ik had de Soy Protein Isolaat met Vanille smaak genomen )
  • 100 g verse Granaatappel Pitjes
  • ( naar Bedarf Zoetmiddel, ik neem niks meer extra, omdat mijn Proteïne Poeder al zoet genoeg is en ik niet zo van zoet hou 😉
  • voor de decoratie iets Kokosrasp ( 2 g )  of klein gehakte Noten of Zaden of gepoft Amaranth, gepoft Quinoa

BEREIDING

Schil de Pastinaak en rasp het heel fijn of laat het in een keukenapparaat fijn hakken.

Doe alle ingrediënten in een pan, roer alles goed door elkaar en laat de pap op een klein vuurtje koken en roer af en toe, daarmee de pap niet aanbrandt.

Als die pap gekookt is, zet de vuur uit en laat de pap nog iets op de warme kookplaat opstijven. In de tussentijd kan jij al de die helft van de granaat appel pitjes in een kom doen.

Nu kan jij de pap ver de granaat appel pitjes gietend. Maak de pap af met de rest van de granaat appel pitjes en decoreer met iets kokosrasp of ander fruit, noten, zaden….

Smaken verschillen, dus maak er altijd je eigen twist ervan 🙂

 

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor 1 portie ( Kokosmelk ) : 447 C, 55.8 g KH, 31.8 g E, 8.5 g Vet en 8.7 g Vezel

P.S.: Als jij minder KH maar meer Eiwit wil hebben, dan vervang de kokosmelk met ongezoet Sojamelk 😉 Dan is de waarde zo: 

Voedingswaarde voor 1 portie ( Unsweeted Sojamekl ) : 483 C, 48.3 g KH, 41.4 g E, 11.2 g Vet en 9.3 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *